عملکرد کارت گرافیک RTX 3060 Ti در بازیهای مختلف چگونه است؟
کارت گرافیک شگفت انگیز و کاملاً مقرون به صرفه
نسل جدید کارت گرافیکهای شرکت Nvidia به لطف معماری جدید Ampere و پردازندههای گرافیکی قدرتمندی که دارند سرانجام به محصولاتی مقرون به صرفه با بازده بالاتری نسب به نسلهای پیشین کارت گرافیکهای این شرکت تبدیل شدهاند. اخیراً کارت گرافیک جدیدی از سری RTX 30 این شرکت معرفی شده که RTX 3060 Ti نام دارد و براساس اطلاعات اعلام شده با قیمتی معادل 400 دلار روانۀ بازار خواهد شد. این کارت گرافیک از نظر عملکرد در سطحی بالاتر از RTX 2080 Super قرار میگیرد که با توجه به قیمت آن بسیار مقرون به صرفه است. شرکت Nvidia مدعی است که کارت گرافیک RTX 3060 Ti برای اجرای بازیها با رزولوشن 2K بهینه سازی شده است؛ اما امروز قصد داریم تا عملکرد این غول ارزان قیمت را در رزولوشنهای بالاتر یعنی 3440×1440 Ultrawide و 4K بررسی کنیم پس در ادامه همراه ما باشید.
بنچمارک کارت گرافیک RTX 3060 Ti در رزولوشن 3440×1440 Ultrawide
در بنچمارکهایی که امروز بررسی میکنیم از تجهیزاتی نظیر مانیتور Nixeus EDG34S با نرخ تازه سازی 144 هرتز استفاده شده است که از رزولوشن 3440×1440 Ultrawide پشتیبانی میکند و قیمتی معادل 550 دلار دارد. مانیتور مذکور با توجه به قیمتی که دارد یک گزینۀ بسیار ارزشمند در دسته بندی مانیتورهای فوق عریض محسوب میشود، البته از برخی ویژگیها نظیر Nvidia G-Sync خودکار محروم است و تنها از AMD Free Sync به صورت اتوماتیک پشتیبانی میکند. البته شما میتوانید به صورت دستی تنظیمات مربوط به Nvidia G-Sync را در کنترل پنل مانیتور فعال کنید و همچنین برای بهرهمندی از این فناوری باید Adaptive Sync را نیز در تنظیمات مانیتور فعال کنید. در ادامه نگاهی به مشخصات فنی کامل از کامپیوتری که برای بنچمارک استفاده شده است داشته باشید. همچنین برای مطالعۀ بیشتر دربارۀ فناوریهای Nvidia G-Sync و AMD FreeSync به این پست مراجعه کنید.
مشخصات فنی کامپیوتر بنچمارک
- پردازندۀ مرکزی Intel Core i7-8700K با سرعت اورکلاک 5 گیگاهرتز برای تمام هستهها
- خنک کنندۀ پردازندۀ مایع EVGA CLC 240 از نوع Closed Loop
- مادربرد Asus Maximus X Hero
- 64 گیگابایت رم HyperX Predator RGB از توع DDR4 با فرکانس 2933 مگاهرتز
- منبع تغذیۀ EVGA SuperNova P2 با توان 1200 وات
- کیس Corsair Crystal 570X RGB که پنل جلوی آن برای گردش هوای بهتر باز شده
- دو عدد حافظۀ اس اس دی سامسونگ با ظرفیت 500 گیگابایت، مدل 860 EVO
تمام بازیهایی که در این بنچمارکها استفاده شدهاند روی بالاترین تنظیمات گرافیکی ممکن و با استفاده از سیستم بنچمارک داخلی همان بازی مورد بررسی قرار گرفتهاند. به این نکته توجه داشته باشید که تمام تنظیمات گرافیکی روی حداکثر مقدار ممکن خود قرار گرفتهاند و تنها فناوریهای خاصی نظیر VSync، FreeSync، GSync و یا FidelityFX روی حالت غیرفعال تنظیم شدهاند. همچنین قابلیت TAA یا Temporal Anti Aliasing را از کنترل پنل کارت گرافیک فعال کردهایم تا حداکثر فشار را به کارت گرافیک وارد کنیم.
در ادامه نتایج بنچمارک بازیهای مختلف را پس معرفی خلاصۀ آنها مشاهده خواهید نمود.
بنچمارکهای بازی Watch Dogs: Legion
Watch Dogs: Legion یک از اولین بازیهایی است که برای نسل جدید کنسولها عرضه شد و استودیوی سازندۀ آن با ارتقای موتور گرافیکی این بازی فناوریهای جدیدی نظیر Real Time Ray Tracing و Nvidia DLSS را به آن اضافه کرده است. در آزمایش انجام شده ما این قابلیتهای مذکور را غیرفعال کردیم اما باز هم با فعال بودن گزنیۀ High Resolution Textures این بازی به طور بسیار سنگین و غیر بهینه اجرا میشود. تقریباً هیچ کارت گرافیکی نمیتواند روی تنظیمات گرافیکی Ultra با رزولوشن 1440p این بازی را با نرخ بالاتر از 60 فریم بر ثانیه اجرا کند، بازی Watch Dogs: Legion با چنین تنظیمات گرافیکی بیش از 8 گیگابایت از حافظۀ VRAM را اشغال میکند. نتایج بنچمارک مربوط به این بازی را در تصویر مقابل میتوانید مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Horizon Zero Dawn
بازیهای انحصاری شرکت سونی اکنون به کامپیوترهای شخصی راه پیدا کردهاند، بازی Horizon Zero Dawn یکی از پر طرفدارترین بازیهای انحصاری این شرکت است که توسط استودیوی Guerilla Games و توسط موتور گرافیکی Decima Engine توسعه داده شده است. این موتور گرافیکی دقیقاً همان است که در ساخت بازی Death Stranding از بهره گرفتهاند. در آزمایش انجام روی این بازی، پارامتر Ambient Occlusion فشار بسیار زیادی را در حالت Ultra به کارت گرافیک وارد میکرد به همین خاطر روی حالت Medium این تست را انجام دادیم. سایر تنظیمات گرافیکی همه در بالاترین میزان خود تنظیم شدهاند؛ نتایج بنچمارک بازی Horizon Zero Dawn را در تصویر مقابل میتوانید مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Gears Tactics
بازی Gears Tactics در ژانر بازیهای مانند XCOM قرار میگیرد که توسط Unreal Engine 4 ساخته شده است. این بازی کاملاً از DirectX 12 پشتیبانی میکند. نکتۀ جالب این بازی تنظیمات گرافیکی آن است که برای هر گزینهای که مشاهده کنید توضیحات مختصری ارائه میکنند؛ چنین امکاناتی برای افرادی که آشنایی کمی با تنظیمات گرافیکی بازیها دارند بسیار مفید خواهد بود. حالتهای پیش فرض گرافیکی که برای این بازی ارائه شدهاند با توجه به سخت افزار کامپیوتر شما عملکرد متفاوتی ارائه میکنند. برای مثال حالت Ultra ممکن است روی یک سیستم عملکرد متفاوتی با سیستم دیگر داشته باشد. در آزمایش انجام شده ما تمام تنظیمات را به صورت دستی روی Ultra قرار دادیم تا از این قاعده مستثنا باشیم. نتایج بنچمارک بازی Gears Tactics را میتوانید در تصویر مقابل مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Metro Exodus
یکی از بهترینی عناوینی که در سال 2019 شاهد آن بودیم بازی Metro Exodus بود که توسط موتور گرافیکی بی نظیر 4A Engine از استودیوی 4A Games بهره میبرد. در ساخت این بازی دقت بسیار زیادی به جزئیات ریز و درشت تکسچرها صرف شده است. در آزمایش انجام شده تمام تنظیمات گرافیکی بجز Ray Tracing، DLSS و Hairworks روی حداکثر میزان ممکن تنظیم شدهاند و حالت DirectX 12 استفاده شده است. نتایج بنچمارک بازی Metro Exodus را در تصویر مقابل میتوانید مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Wolfenstein: Youngblood
بازی Wolfenstein: Youngblood یک بازی بسیار سرگرم کننده است که امکان تجربۀ Co-Op با یک دوست را نیز برای شما به ارمغان آورده است. این بازی نیز از تمام فناوریهای گرافیکی جدید نظیر رهیگیری پرتو، Nvidia DLSS، HDR، Asynchronous Computing و Nvidia Adaptive Shading پشتیبانی میکند و همچنین با Vulkan API نیز سازگار است. این بازی دو صحنۀ مختلف را برای اجرای بنچمارک ارائه میکند که در این تست از Lab X استفاده کردهایم و تمام تنظیمات گرافیکی به همراه Vulkan API روی حداکثر میزان خود تنظیم شدهاند. در تصویر مقابل میتوانید نتایج بنچمارک بازی Wolfenstein: Youngblood را مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Strange Brigade
بازی Strange Brigade یک بازی در ژانر شوتر سوم شخص است که در آن به ماجراجوییهایی بسیار جذابی خواهید پرداخت. این بازی برپایۀ نسل جدید APIهای Vulkan و DirectX 12 ساخته شده است و از فناوریهایی نظیر HDR و Asynchronous Computing نیز پشتیبانی میکند. در تست انجام شده ما از Vulkan API برای رندر بازی استفاده کردیم چون بازدۀ بهتری نسبت به DirectX 12 ارائه میکند. نتایج بنچمارک بازی Strange Brigade را میتوانید در تصویر مقابل مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Total War: Troy
بازی Total War:Troy یکی از عناوین مشهور نسل جدید است که قبل از روز عرضه به مدت 24 ساعت به صورت کاملاً رایگان در فروشگاه Epic Games عرضه شد؛ این بازی در این رویداد 7.5 میلیون بار دانلود شده بود که نشان طرفداران زیاد این عنوان دارد. بازی Total War: Troy به پایۀ نسخۀ پیشین آن یعنی Total War: Warhammer توسعه یافته است و از DirectX 11 پشتیبانی میکند که برای یک بازی در ژانر استراتژیک کاملاً مناسب است. نتایج بنچمارک بازی Total War: Troy را در تصویر مقابل میتوانید مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Shadow of the Tomb Raider
بازی Shadow of the Tomb Raider در نسخۀ جدیدی که از آن عرضه شده است از Directx 12 پشتیبانی میکند و در صورتی که از سخت افزار قدیمی تری استفاده کنید روی DirectX 11 تنظیم میشود. این بازی از یک موتور گرافیکی بهبود یافته بهره میبرد که از فناوریهای Ray Tracing و Nvidia DLSS پشتیبانی میکند. در تصویر مقابل میتوانید نتایج بنچمارک بازی Shadow of the Tomb Raider را مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
بنچمارکهای بازی Rainbow Six Siege
هم مانند بازی GTA V بازی Rainbow Six Siege نیز یکی از عناوین استودیوی Ubisoft است که همچنان در صدر جدول پرفروش ترین بازیهای پلتفرم Steam قرار دارد و قرار است نسخۀ بهبود یافتۀ آنها نیز برای کنسولهای نسل نهم عرضه شود. این بازی به طور خودکار کیفیت رندر را برای ارائۀ نرخ فریم بالاتر کم میکند اما در تست انجام شده با این درصد را روی 100 تنظیم کردیم تا واقع بینانهترین عملکرد از کارت گرافیک را ببینیم. در تصویر مقابل میتوانید نتایج بنچمارک این بازی را مشاهده کنید.
(برای مشاهدۀ تصویر در اندازۀ اصلی روی آن کلیک کنید)
جمع بندی
در تستهای انجام شده کارت گرافیک RTX 3060 Ti موفق شد تا تقریباً در تمام بازیها استاندارد 60 فریم بر ثانیه را به راحتی اجرا کند، البته بجز بازیهای Watch Dogs: Legion و Total War: Troy که واقعاً در حالت گرافیکی Ultra بسیار سنگین و غیر بهینه اجرا میشوند. در چنین شرایط گرافیکی سنگینی این کارت گرافیک موفق شد تا نرخ 50 فریم بر ثانیه این بازیها اجرا کند. سایر بازیهایی که در این بنچمارک بررسی شدند به راحتی به نرخ فریمهای تا حداکثر 100 فریم بر ثانیه دست پیدا کردند که نتیجۀ بسیار ایده آلی محسوب میشود.
رسیدن به چنین نتایجی با استفاده از یک کارت گرافیک 400 دلاری واقعاً شگفت انگیز است که به جرأت میتوان گفت که کارت گرافیک RTX 3060 Ti دو برابر هم ردۀ خود از نسل پیشین بازده دارد. اگر میخواهید عملکرد بهتری در شرایط گرافیکی سنگینتر داشته باشید میتوانید با صرف تقریباً صد دلار بیشتر یک کارت گرافیک RTX 3070 تهیه کنید اما انتظار بهبود زیادی در زمینۀ بازده نداشته باشید. کارت گرافیکهای جدید شرکت Nvidia با معماری Ampere عملکرد بسیار بهینهای در رزولوشنهای بالا نظیر 4K ارائه میکنند؛ بنابراین اگر از مانیتورهای فوق عریض با رزولوشن بالا استفاده میکنید خرید آنها به شدت توصیه میشود.
لیون کامیپوتر
کارت گرافیکهای سری RTX 30 با مدلهای بسیار متنوع و با بهترین قیمت هم اکنون در فروشگاه لیون کامیپوتر در دسترس قرار دارند، با مراجعه به بخش کارت گرافیکهای سری RTX 30 در فروشگاه آنلاین لیون کامپیوتر میتوانید مشخصات فنی دقیق و قیمت این محصولات را مشاهده کنید. همچنین با مراجعه به بخش EZ PC میتوانید با استفاده از سیستم هوشمند وب سایت کامپیوتر خود را به صورت مجازی اسمبل کرده و در پایان اقدام به خرید کنید.