رشد چشمگیر کاربران Windows 11: نرخ مهاجرت ۷۵ درصدی در سال ۲۰۲۵

اخیرا ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، اظهار کرد که Windows 11 به نرخ رشد چشمگیری رسیده است. در طول یک سال، نرخ پذیرش آن نزدیک به 75 درصد افزایش یافته است. این رویه همزمان با نزدیک شدن به تاریخ پایان پشتیبانی رسمی از Windows 10 است. پشتیبانی از ویندوز 10 قرار است در تاریخ ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ (22 مهر 1404 شمسی) به پایان برسد. در این مطلب از اخبار تکنولوژی لیون کامپیوتر به بررسی این خبر میپردازیم.
با نزدیک شدن به این زمان، شرکتها و کاربران در تلاشند تا هرچه سریعتر ویندوز ۱۱ را به کارگرفته تا بعد از توقف بهروزرسانیهای امنیتی ویندوز ۱۰، امنیت رایانههایشان حفظ شود. با وجود میلیونها رایانهای که همچنان از ویندوز ۱۰ استفاده میکنند، این حرکت به سمت ویندوز ۱۱ تنها یک انتخاب نیست، بلکه برای بسیاری یک ضرورت و حتی یک اجبار به حساب میآید.
زمانی که اولین بار در سال 2021 ویندوز 11 در دسترس قرار گرفت، طیف وسیعی از کاربران در مورد مهاجرت به این سیستم عامل و استفاده از آن تردید داشتند. یکی از دلایل آن، نیازهای سختافزاری بالاتر، رابط کاربری جدید و الزامهایی مانند مجهز بودن به چیپ امنیتی سختافزاری TPM 2.0 بود. برای بسیاری، مهاجرت از ویندوز ۱۰ به ویندوز 11 امری غیرضروری به نظر میرسید، بهخصوص وقتی که رایانه فعلیشان بهخوبی و بدون مشکل کار میکرد.
با این حال، با معرفی ویژگیهای جدید و یکپارچهشده با سیستم عامل، مانند Copilot مبتنی بر هوش مصنوعی و افزایش آپدیتهای امنیتی، احساس نیاز به ویندوز ۱۱ برای برخی بیشتر خود را نشان داد. از ماه آوریل ۲۰۲۴ تا آوریل ۲۰۲۵، سهم بازار ویندوز ۱۰ بهشدت کاهش پیدا کرد و از 70 درصد به 54 درصد رسید. شاید چون طی این مدت و در راستای به روز نگه داشتن سیستم عامل با آپدیتهای امنیتی جدید، کاربران بیشتری به سیستم عامل جدید مهاجرت کردند.
دورنمای Windows 11
با وجود اینکه ویندوز بخش به نسبت کوچکی از درآمد کلی مایکروسافت را تشکیل میدهد. یعنی حدود 9 درصد، اما همچنان بخشی حیاتی از اکوسیستم محصولات این شرکت به حساب میآید. ویندوز ۱۱ از قابلیتهای نرمافزاری مانند Copilot، Azure و Office 365 پشتیبانی میکند، خدماتی که برای کسبوکارها اهمیت فزایندهای یافتهاند.
بخش بزرگی از این خدمات به صورت پرداخت ماهانه یا سالانه برای کاربران در دسترس میگیرند. درآمد ثابت و عظیمی را برای مایکروسافت به دنبال دارد.
نادلا تاکید کرد که با نزدیک شدن به پایان پشتیبانی از ویندوز ۱۰، پذیرش ویندوز ۱۱ به بخشی کلیدی از استراتژی مایکروسافت تبدیل شده است. برای کسبوکارها و کاربرانی که همچنان به سختافزارهای قدیمی وابسته هستند. انتشار نسخه 25H2 ویندوز ۱۱ شامل قابلیتها و بهروزرسانیهای جدید خواهد بود و شاید این موضوع آنها را به ارتقای سختافزاری نیز برای پذیرش ویندوز ۱۱ ترغیب نماید. این امر نشان میدهد که اکنون مهاجرت به ویندوز ۱۱ گزینهای اجتنابناپذیر است.
تا پایان سال ۲۰۲۵، بخش اعظمی از کاربران به احتمال بسیار زیادی بهطور کامل به سیستمعامل جدید مهاجرت خواهند کرد. از آپدیتهای امنیتی و کاربردی لازم برای مدت بیشتری بهره ببرند.
آیا کامپیوتر شما به حداقلهای سختافزاری جهت مهاجرت به ویندوز 11 مجهز است؟ تجربه کاربری خود از ویندوز 11 را چکونه ارزیابی میکنید؟