Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
راهنمای خرید لپ تاپ

نکات مهم خرید لپ تاپ گیمینگ

زمان مطالعه: 8 دقیقه

صنعت بازی‌های ویدیویی در حال حاضر جزء جدایی‌ناپذیر از زندگی بسیاری از ما شده است و دیگر نمی‌توانیم اهمیت آن را نادیده بگیریم. تجهیزات گیمینگ به طور کلی از جدیدترین فناوری‌ها بهره‌مند هستند و این امر باعث افزایش قابلیت‌های آن‌ها شده است. حتی کاربرانی که گیمر نیستند نیز به دلیل قدرت بالا به سمت لپ تاپ گیمینگ جذب می‌شوند.عملکرد پردازشیِ عالیِ لپ تاپ های گیمینگ، نه تنها برای بازی های کامپیوتری بلکه برای تمامی امور کامپیوتری مانند طراحی، تدوین، مدل سازی سه بعدی، برنامه نویسی، ترید، انیمیشن سازی، بازی سازی، آهنگ سازی و امور مهندسی نیز مناسب است.

انتخاب یک لپ تاپ مخصوص بازی، با توجه به تنوع بالای مدل‌ها و قیمت بالای آن‌ها، کاری چالش‌برانگیز است و همین مسأله ممکن است باعث سردرگمی در انتخاب لپ تاپ مناسب برای گیمرها شود. در ما قصد داریم در این مقاله به بررسی ویژگی‌های مهم لپ تاپ های گیمینگ بپردازیم و نکات فاکتورهای مهم پیش از خرید لپ تاپ گیمینگ را به شما بگوییم. اما لپ تاپ مناسب برای بازی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ پس با لیون کامپیوتر همراه باشید.

 

نکات مهم خرید لپ تاپ گیمینگ

در ادامه، به بررسی تمام عواملی که در انتخاب یک لپ تاپ گیمینگ مؤثر هستند خواهیم پرداخت. در هنگام خرید لپ تاپ، ضروری است که گزینه‌ی مناسبی با توجه به بودجه و نیازهای خاص خود انتخاب کنید. به طور مثال اگر قصد شما فقط خرید لپ تاپ، برای اجرای بازی های روز دنیا است و می‌خواهید ساعت‌ها به بازی بپردازید، پس باید توجه ویژه‌ای به کارت گرافیک لپ تاپ داشته باشید؛ ولی اگر در کنار گیمینگ، می‌خواهید استریم کنید یا با نرم افزارهای مهندسی کار کنید، حتماً نیاز به پردازنده‌ی قدرتمند در کنار کارت گرافیک مناسب دارید.

 

طراحی و نورپردازی RGB

در سال‌های اخیر، تجهیزات گیمینگ توانسته‌اند قدرت سخت‌افزاری خود را با طراحی و دیزاین حرفه‌ای به نمایش بگذارند. ​این روند به جایی رسیده است که طراحی خشن و منحصر به فرد، به یک استاندارد برای لپ تاپ های گیمینگ تبدیل شده است.​ این طراحی، همراه با نورپردازی RGB، توجه بسیاری از کاربران را جلب می‌کند. اکثر لپ تاپ هایی که به عنوان گیمینگ شناخته می‌شوند، از این ویژگی‌ها برخوردارند. همین طراحی خاص لپ تاپ های گیمینگ و نورپردازی خاص آن‌ها است که لپ تاپ های گیمینگ را از یکدیگر و همچنین از لپ تاپ های معمولی متمایز می‌کند.

اگرچه این موضوع به طور مستقیم بر قدرت لپ تاپ تأثیر ندارد، اما به دلیل این که گیمرها هزینه‌ی بالایی را برای این نوع لپ تاپ ها پرداخت می‌کنند و دوست دارند که لپ تاپ زیبا و جذابی را داشته باشند. این موضوع را هم در نظر داشته باشید که فعال بودن نورپردازی، باعث کاهش شارژدهی لپ تاپ می‌شود

 

نمایشگر

هر چقدر هم که یک لپ تاپ گیمینگ، سخت افزار مناسبی داشته باشد، نمایشگر همچنان نقش کلیدی در به تصویر کشیدن قدرت سخت افزار ایفا می‌کند. ​اگر نمایشگر لپ تاپی که انتخاب می‌کنید کیفیت کافی نداشته باشد، تجربه‌ی بازی به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.​ بیشتر لپ تاپ های گیمینگ با نمایشگرهایی به ابعاد 15.6 اینچ عرضه می‌شوند که به یک استاندارد تبدیل شده است. اکثر این لپ تاپ ها از پنل IPS بهره می‌برند که دارای کیفیت مناسبی هستند و طیف وسیعی از رنگ‌ها را به نمایش می‌گذارند، همچنین پنل‌های IPS، زاویه دید گسترده‌ای را ارائه می‌دهند. با این حال، برخی از لپ تاپ های گیمینگ پرچم‌دار از پنل‌های OLED یا Mini LED استفاده می‌کنند که تجربه‌ای بی‌نقصی را برای بازی یا تماشای فیلم فراهم می‌آورند.

رزولوشن استاندارد برای لپ تاپ های گیمینگ Full HD است که کاملاً کافی می‌باشد. با این حال، با مقداریو هزینه‌ی بیشتر، می‌توانید لپ تاپ هایی با نمایشگر QHD یا همان 2K پیدا کنید. این روزها بحث اصلی نمایشگرها فقط بر روی رزولوشن و کیفیت متمرکز نیست و همه برندها در تلاشند تا نرخ تازه‌سازی (رفرش ریت) را از 60 هرتز به اعداد بالاتر ارتقا دهند. نرخ تازه‌سازی بالاتر موجب کاهش گوستینگ (Ghosting) در بازی‌ها می‌شود. حتماً سعی کنید لپ تاپ هایی با نمایشگرهای حداقل 120 یا 144 هرتزی تهیه کنید.

 

پردازنده CPU

مورد بعدی که باید در انتخاب یک لپ تاپ گیمینگ مد نظر قرار دهید، پردازنده (CPU) است. ​پردازنده نقش کلیدی در تضمین سرعت لپ تاپ در فعالیت‌های مختلف، به ویژه در بازی‌ها دارد.​ برای انتخاب لپ تاپی با پردازنده‌ی مناسب، ابتدا باید به سال تولید پردازنده یا CPU توجه کنید.

متأسفانه اکثر خریداران در زمینه‌ی خرید CPU اشتباه می‌کنند و یک لپ تاپ با CPU قدیمی و پرمصرف تهیه می‌کنند؛ ولی می‌توانستند یک لپ تاپ با CPU جدید و کم مصرف را به جای آن تهیه کنند. در این قسمت می‌خواهیم در مورد نام‌گذاری پردازنده‌های Intel و AMD صحبت کنیم که بتوانید سال تولید پردازنده‌ی خود را متوجه شوید.

در جدول زیر، لیست تعدادی از CPUهای لپ تاپی از دو شرکت Intel و AMD را قرار داده‌ایم. اگر به جدول زیر دقت کنید، خودتان متوجه نسل پردازنده و سال تولید پردازنده‌ی خود می‌شوید. هرچه نسل یک پردازنده، بالاتر باشد، آن پردازنده، جدیدتر می‌باشد.

نسل پردازنده

مدل پردازنده AMD

 

نسل پردازنده

مدل پردازنده Intel

8

Ryzen 9 8945HS

 

14

Core i9 14900HX

8

Ryzen 5 8640U

 

14

Core i7 14650HX

7

Ryzen 9 7945HX

 

14

Core i5 14500HX

7

Ryzen 7 7745HX

 

13

Core i9 13900HX

6

Ryzen 7 6800H

 

13

Core i5 1340P

5

Ryzen 7 5800H

 

12

Core i7 12700H

5

Ryzen 5 5500U

 

12

Core i3 1215U

5

Ryzen 3 5300U

 

11

Core i7 11700H

4

Ryzen 7 4800H

 

10

Core i3 10100U

3

Ryzen 5 3500U

 

8

Core i7 8550U

3

Ryzen 3 3250U

 

7

Core i7 7700HQ

2

Ryzen 5 2500U

 

6

Core i7 6820HK

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده اولین رقم از عدد 3 یا 4 رقمی در مدل پردازنده، نسل پردازنده را نشان می‌دهد. ما برای راحتی شما، این رقم را به رنگ قرمز نشان داده‌ایم.

نکته: با ورود پردازنده های نسل 15 اینتل، شرکت اینتل نام‌گذاری این CPUها را تغییر داده است. ما انتظار داشتیم که عدد 15 را در نام‌گذاری پردازنده نسل 15 ببینیم؛ ولی اینتل نحوه‌ی نام‌گذاری CPUهای نسل 15 خود را تغییر داده است. در جدول زیر می‌توانید نام‌گذاری پردازنده‌های نسل 15 اینتل را مشاهده کنید:

نسل پردازنده

مدل پردازنده Intel

1

Intel Core Ultra 9 185H

1

Intel Core Ultra 7 155H

1

Intel Core Ultra 5 125H

نکته: پردازنده‌های نسل یک Core Ultra اینتل، در واقع پردازنده‌های نسل 15 به حساب می‌آیند.

در مورد انتخاب پردازنده، بین Intel و AMD، این را بدانید هیچ‌کدام از این پردازنده‌ها مشکلی ندارند و با خیال راحت می‌توانید هر پردازنده‌ای که دوست داشتید از بین این دو برند، انتخاب کنید.

اگر فقط برای بازی می‌خواهید یک لپ تاپ گیمینگ بخرید، نیازی نیست سراغ پردازنده‌های Core i9، Core Ultra 9 یا Ryzen 9 بروید. یک پردازنده Core i5، Core Ultra 5 یا Ryzen 5 نیز می‌تواند نیاز شما را در گیمینگ برآورده کند. با این کار می‌توانید بودجه‌ی خود را صرف خرید لپ تاپی با کارت گرافیک قوی‌تر کنید.

 

حافظه رم

به طور کلی، ظرفیت حافظه رم در انتخاب لپ تاپ گیمینگ اهمیت چندانی ندارد و دلیلی نیز برای این موضوع وجود دارد. تقریباً حافظه رم در اکثر لپ تاپ ها به سادگی قابل ارتقاست. بنابراین بهتر است تمرکز خود را بر روی ویژگی‌های دیگر سخت‌افزاری بگذارید تا بتوانید بودجه‌ی بیشتری برای انتخاب پردازنده و دیگر اجزاء اختصاص دهید. سپس می‌توانید در آینده ظرفیت رم خود را ارتقا دهید؛ البته لپ تاپ های گیمینگ به حداقل 16 گیگابایت رم نیاز خواهند داشت. البته با 8 گیگ رم نیز می‌توانید خیلی از بازی‌ها را بدون مشکل اجرا کنید.

با این حال، عدم توجه به رم فقط به ظرفیت آن مربوط می‌شود و ویژگی‌هایی مانند نوع رم باید همواره مورد توجه قرار گیرند. اگر خواهان خرید یک لپ تاپ اقتصادی یا میان رده برای گیمینگ هستید، تفاوت خاصی بین رم DDR4 و DDR5 برای گیمینگ وجود ندارد؛ پس نیازی نیست در زمینه‌ی نوع رم، حساس باشید.

 

کارت گرافیک

اینجای مقاله راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ، ویژگی‌هایی نظیر پردازنده، رم و نمایشگر لپ تاپ های گیمینگ را بررسی کردیم تا شما بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. ​با این وجود، در نهایت این کارت گرافیک است که کیفیت اجرای بازی‌ها را بر روی لپ تاپ شما تضمین می‌کند.​ در حال حاضر، حداقل کارت گرافیکی که برای گیمینگ مناسب محسوب می‌شود، مدل RTX 3050 6GB از انویدیا است که در اکثر لپ تاپ های اقتصادی گیمینگ به کار رفته است. این کارت گرافیک تصمین می‌کند که بتوانید تمام بازی‌ها را در رزولوشن Full HD و تنظیمات گرافیکی خوبی بازی کنید. اگر می‌خواهید بازی‌ها را در رزولوشن Full HD و بالاترین تنظیمات گرافیکی بازی کنید، پیشنهاد ما انتخاب لپ تاپی با کارت گرافیک RTX 4050 6GB می‌باشد. اگر می‌خواهید بازی‌ها را با رفرش ریت بالاتری تجربه کنید، پینهاد ما کارت گرافیک RTX 4060 8GB می‌باشد.

در حال حاضر بین کارت گرافیک‌های Nvidia و AMD، کفه‌ی ترازو به سمت انویدیا سنگینی می‌کند. شرکت انویدیا با معرفی فناوری‌هایی در زمینه‌ی گیم، مانند DLSS و Frame Generation، باعث جذب گیمرها به کارت گرافیک‌های خود شده است.

 

فضای ذخیره سازی

دنیای SSD ها به طور مداوم در حال رشد است و به تدریج هارد دیسک‌ها یا همان HDDها را به سمت انقراض می‌کشاند. حافظه SSD، نه تنها زمان بوت شدن ویندوز و نصب برنامه‌ها را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد، بلکه زمان بارگذاری بازی‌ها را نیز به شدت پایین می‌آورد. این مزیت باعث شده است که علاوه بر لپ تاپ ها و کامپیوترها، از SSD ها در کنسول‌های نسل نهم نیز استفاده شود. از آنجا که بازی‌ها معمولاً حجم زیادی دارند، نمی‌توان انتظار داشت که یک SSD با ظرفیت 128 یا 256 گیگابایت برای لپ تاپ های گیمینگ کافی باشد و بهتر است به سراغ ظرفیت‌هایی مانند 1 ترابایت بروید.

 

سیستم خنک کننده یا تهویه لپ تاپ

یکی از اجزای حیاتی در یک لپ تاپ گیمینگ، سیستم خنک‌کننده‌ی آن است.​ تمامی قطعات یک لپ تاپ، هنگام فعالیت، حرارت تولید می‌کنند و اجرای بازی‌های سنگین می‌تواند این حرارت را به طرز چشمگیری افزایش دهد که ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. گرچه حرارت تولید شده به پردازنده و کارت گرافیک آسیب نمی‌زند، اما در صورت استفاده طولانی مدت می‌تواند باعث کاهش عملکرد لپ تاپ شود. بنابراین، شرکت‌های معتبر با طراحی دقیق، سیستم‌های خنک‌کننده را به گونه‌ای مهندسی می‌کنند که حرارت تولید شده را به خارج از لپ تاپ هدایت کند. این عملکرد ممکن است بسته به نوع لپ تاپ انتخابی متفاوت باشد و هر مدل ممکن است نتایج متفاوتی نشان دهد. پیشنهاد می‌شود با جستجو در وب سایت سازنده و بررسی نظرات کاربران، عملکرد سیستم خنک‌کننده لپ تاپ مورد نظر خود را مورد ارزیابی قرار دهید تا از دوام و کارایی لپ تاپ در طولانی مدت اطمینان حاصل کنید. حتی می‌توانید در این زمینه با کارشناسان لپ تاپ لیون کامپیوتر نیز مشورت کنید.

 

باتری و شارژدهی

شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل انتخاب لپ تاپ به جای کامپیوتر برای بازی‌های کامپیوتری، قابلیت حمل و نقل آن باشد.​ داشتن عمر باتری مطلوب برای هر شخصی که قصد خرید لپ تاپ دارد، بسیار مهم است؛ ولی برای خیلی از گیمرها اهمیت چندانی ندارد. به دلیل این که گیمرها همیشه لپ تاپ خود را به برق متصل می‌کنند و دغدغه‌ای از این بابت ندارند.

 

قیمت

تعیین کننده‌ترین عامل در انتخاب لپ تاپ مناسب، این است که ابتدا تصمیم بگیرید که در چه بازه‌ی قیمتی قصد دارید برای خرید لپ تاپ خود هزینه کنید.​ اگر از آن دسته گیمرهایی هستید که به دنبال لپ تاپی هستید که بتوانید برای مدت طولانی از آن استفاده کنید، بهتر است سراغ لپ تاپ های گران‌تر بروید تا از لحاظ کارایی خیالتان راحت باشد. اگر بودجه‌ی کافی برای خرید لپ تاپ گران‌تر را ندارید، می‌توانید جهت خرید قسطی لپ تاپ، به فروشگاه لیون کامپیوتر مراجعه کنید.

 

سیستم عامل

در حال حاضر، بهترین سیستم عامل برای اجرای بازی‌های کامپیوتری، سیستم عامل ویندوز می‌باشد. ما اصلاً پیشنهاد نمی‌کنیم که برای بازی به سراغ سیستم عامل‌های لینوکس یا مک بروید.

 

برند لپ تاپ

مسلماً برند لپ تاپ، تأثیر زیادی در انتخاب لپ تاپ دارد. برندهایی مانند ایسوس، لنوو، MSI، HP و ایسر، جایگاه خوبی در بازار لپ تاپ ایران دارند. این برندها حساب خود را در این چندین سال گذشته، پس داده‌اند و می‌توان به راحتی به این برندها اطمینان کرد.

 

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم فاکتورهای مهم پیش از خرید لپ تاپ گیمینگ را به شما بگوییم. اگر به دنبال خرید لپ تاپ گیمینگ هستید و هنوز هم مردد هستید که چه مدلی را انتخاب کنید، می‌توانید از مشاوره تخصصی و رایگان کارشناسان لیون کامپیوتر بهره‌مند شوید. نظر شما درباره‌ی نکات مهم خرید لپ تاپ گیمینگ چیست؟ آیا فکر می‌کنید که موارد دیگری از قلم افتاده‌اند؟

 

سؤالات متداول

بهترین کارت گرافیک اقتصادی برای لپ تاپ گیمینگ چیست؟

کارت گرافیک Nvidia RTX 3050 6GB با 6 گیگ VRAM و پشتیبانی از فناوری DLSS، یکی از بهترین کارت گرافیک‌های اقتصادی برای گیمینگ در رزولوشن Full HD می‌باشد.

بهترین برند لپ تاپ چیست؟

برندهای ASUS، Lenovo، MSI، ACER و HP، جزء بهترین برندهای تولید کننده لپ تاپ هستند.

برای لپ تاپ گیمینگ چقدر رم نیاز داریم؟

16 گیگ رم برای اجرای روان تمام بازی ها در لپ تاپ گیمینگ کافی می‌باشد.

لپ تاپ قسطی از کجا بخرم؟

لیون کامپیوتر با بیش از 20 سال سابقه، جهت رفاه خریداران، اقدام به فروش قسطی لپ تاپ کرده است.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all دیدگاه
دکمه بازگشت به بالا