با همکاری انویدیا و مدیاتک منتظر CPU با طعم انویدیا باشید
به نظر میرسد انویدیا در چهار ماه آینده، به همراهی مدیاتک، اولین CPU لپ تاپ انویدیا را رونمایی کند. سال ۲۰۲۵ به عنوان زمانی تعیین شده است که رقابت میان معماریهای ARM و x86 به شدت افزایش خواهد یافت. ورود کوالکام به بازار کامپیوترهای شخصی با معرفی CPU سری اسنپدراگون ایکس بود. این اتفاق آغازگر موجی جدید در دنیای ARM بوده که انویدیا و مدیاتک نیز قصد دارند از این فرصت بهرهبرداری کنند.
توسعه تراشه لپ تاپ با همکاری انویدیا و مدیاتک
پیش از این شایعاتی مبنی بر همکاری انویدیا و مدیاتک برای توسعهی تراشههای ویژهی کامپیوترهای شخصی منتشر شده بود که این موضوع به تأیید جنسون هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در نمایشگاه CES رسید. مثال بارز این همکاری، ابرکامپیوتر جمعوجور Project Digits است که طراحی آن برای کاربران عادی نبوده و از تواناییهای این همکاری بهره میبرد.
این چیپ که در یک لپ تاپ لنوو به مدل Lenovo Yoga 2-in-1 16 2025 معرفی شده، گفته میشود که از معماری Blackwell بهرهمند است. به احتمال زیاد، تراشهی اختصاصی انویدیا با همکاری مدیاتک برای لپتاپها، حدود چهار ماه دیگر و احتمالاً در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۵ معرفی خواهد شد.
گفته میشود که تراشهی لپتاپ N1X در پایان سال جاری میلادی در برخی از لپتاپها به کار خواهد رفت و انویدیا در سال ۲۰۲۶ نیز تقریباً تراشهی دیگری تحت عنوان N1 را معرفی خواهد کرد. برآورد میشود که انویدیا در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۵، حدود سه میلیون واحد N1X و در سال آینده، ۱۳ میلیون واحد از مدل N1 را به بازار عرضه کند.
بیشتر بخوانید: شاهکار انویدیا در افزایش 8 برابری فریم بازی
مشخصات تراشهی لپ تاپ انویدیا
گزارشها حاکی از آن است که CPU لپ تاپ انویدیا قادر خواهد بود عملکردی معادل ۱۸۰ تا ۲۰۰ تریلیون عملیات در ثانیه را در زمینهی پردازشهای هوش مصنوعی ارائه دهد. این عدد بهطور قابل توجهی نسبت به عملکرد سایر تراشههای هوش مصنوعی لپتاپی از شرکتهای Intel و AMD بالاتر است.
انویدیا میتواند با این تراشه به بالاترین سطح قدرت هوش مصنوعی در بازار تبدیل شود و رقبای خود را بهطور قابل توجهی پشت سر بگذارد. همچنین، شایعات حاکی از آن است که این محصول بر پایه فرآیند 3 نانومتری کمپانی TSMC تولید میشود.
به نظر میرسد که رقابت در دنیای معماری ARM در آیندهای نزدیک بسیار هیجانانگیزتر خواهد شد. اپل در سالهای گذشته با معرفی تراشههای سری M از رقبای کمی برخوردار بود؛ اما با ورود انویدیا به بازار تراشههای لپ تاپ و همچنین پیشرفتهای اخیر تراشههای سری اسنپدراگون ایکس، انتظار میرود رقابت در این حوزه افزایش یابد.
نظر شما در مورد تراشهی مشترک انویدیا و مدیاتک چیست؟
منابع: