
رفع محدودیتهای اینترنتی یکی از بزرگترین خواستههای کاربران فضای مجازی است. مسالهای که اکنون به شکل جدیتر دنبال شده و پیش از این مجتبی توانگر، نماینده تهران در نامهای از رئیس جمهور درخواست کرد شرایط اینترنت به حالت عادی بازگردد. اکنون نامهای از غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر ابراهیم رئیسی منتشر شده است که در آن از وزیر ارتباطات خواسته رفع محدودیتهای اینترنتی در کارگروه اقتصاد دیجیتال بررسی شود.
در این نامه ذکر شده است که نامه توانگر و گزارش دفتر رئیس جمهور در خصوص «لزوم بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی و فراهم کردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد» به استحضار زارعپور رسیده است و حسب نظر رئیس جمهور مقتضی است موضوع در کارگروه اقتصاد دیجیتال بررسی و پیگیری شده و نتیجه اعلام شود.
از جزئیات نامه بازگشت اینترنت به شرایط عادی تا چراغ سبز دولت
ساعت 10:01 صبح پنجشنبه 27 بهمن ماه، نامهای با امضای رئیس دفتر رئیس جمهور، خطاب به وزیر ارتباطات امضا و ارسال شده که حالا بعد از هفت روز رسانهای شده است؛ نامهای که هرچند طبقهبندی آن «عادی» است، اما میتواند برای وضعیت «غیرعادی» اقتصاد دیجیتال و هزاران فعال بخش خصوصی آسیبدیده از اختلالات اینترنت، بسیار حیاتی باشد.

در حالی که محدودیتهای اینترنتی به ماه ششم وارد شده است، کاربران و کسبوکارهای زیادی از وضعیت اینترنت رضایت ندارند. زارعپور پیش از این گفته بود پیگیر رفع فیلتر برخی پلتفرمهاست اما اینستاگرام و واتساپ در میان آنها نخواهد بود. حال به نظر میآید با انتشار این نامه، رفع فیلتر این دو پلتفرم محبوب دور از انتظار به نظر نمیآید.
شرایط عادی سازی وضعیت اینترنت در دستور دولت
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با اشاره به نامه رئیس دفتر رئیس جمهور به وزیر ارتباطات گفت که موضوع بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی در دستور کار «کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت» قرار گرفت. مجتبی توانگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت:
پیرو نامهام، با تشکر از حسن نظر آقای رئیسجمهور که موضوع بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی به دستور کار «کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت» تبدیل شد. مردم و کسب و کارها منتظر تصمیمات عاجل این کارگروه برای رفع مشکل اختلالات اینترنتی و فراهم کردن دسترسی عمومی به اینترنت آزاد هستند.
اکنون باید دید این شرایط دقیقاً به چه صورتی خواهد بود؟ آیا دولت سرانجام محدودیتها را کمتر خواهد کرد یا همچنان باید منتظر فیلتر شدن پلتفرم و سایتهای بیشتری باشیم؟